Find what you are looking for and hit enter to search

Vitamine D-waarde op peil houden

De vitamine D-waarde geeft aan hoeveel vitamine D er in het bloed aanwezig is. De vitamine D-waarde wordt gemeten in Nano mol per liter (nmol/L). Je kunt je Vitamine D-waarde laten meten bij je huisarts of een medisch laboratorium.

Als je denkt dat je een tekort hebt, is het misschien verstandig om een arts te raadplegen. Deze kan eventueel bloedonderzoek laten doen om de vitamine D-waarde in je bloed te meten en aansluitend de juiste behandeling voorschrijven. Behandeling kan bestaan uit het nemen van vitamine D-supplementen of het krijgen van extra zonlicht.

Vitamine D-waarde op peil? Bekijk de producten van Curesupport.

We zeiden het al: als je denkt dat je vitamine D-waarde te laag is, dan is het misschien niet onverstandig om daar aandacht aan te schenken. Je zou ervoor kunnen zorgen dat je wat extra zonlicht pakt. Een andere mogelijkheid is ervoor te zorgen dat je voldoende vitamine D binnenkrijgt via een evenwichtige voeding.

Curesupport biedt een groot aantal vitamine D producten. Het is goed om tijdig te weten of je een vitamine D-tekort hebt, zodat je er eventueel iets aan kan doen.

Let op: Raadpleeg altijd een zorgverlener voordat je begint met het nemen van voedingssupplementen, met name als je specifieke gezondheidsproblemen hebt of medicijnen gebruikt. Voedingssupplementen zijn geen vervanging van gevarieerde en evenwichtige voeding.Vitamine B12 heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid

  • Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes
  • Vitamine B12 draagt bij aan een normale energiestofwisseling
  • Vitamine B12 speelt een belangrijke rol in het functioneren van zenuwen
  • Vitamine B12 is van belang voor het zenuwstelsel
  • Vitamine B12 draagt bij aan het functioneren van het geheugen.

De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) vitamine B12 varieert afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht en specifieke behoeften. Over het algemeen wordt voor volwassenen een ADH van 2,5 microgram per dag aanbevolen. Voedingssupplementen kunnen een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl niet vervangen.